Warning: "continue" targeting switch is equivalent to "break". Did you mean to use "continue 2"? in /var/www/ladbycykelklub.dk/public_html/wp-content/plugins/jetpack/_inc/lib/class.media-summary.php on line 77

Warning: "continue" targeting switch is equivalent to "break". Did you mean to use "continue 2"? in /var/www/ladbycykelklub.dk/public_html/wp-content/plugins/jetpack/_inc/lib/class.media-summary.php on line 87
LCK har været på ekskursion til Tyskland | Ladby Cykelklub

LCK har været på ekskursion til Tyskland

 

I bestræbelserne på at få købt MTB i en god kvalitet, men uden at ofre for meget, tog Lasse og jeg til Flensborg og kiggede på cykler. Dette er en cykeltype, der er ny for mange af os og det bærer vores viden også præg af. Hvilke forhold er vigtige, hvad skal vi være særlig opmærksom på og hvilke dele på cyklen skal der prioteres efter. Så spørgsmålende var mange da vi tog af sted og vi fik også nogle gode samtaler med cykelhandlerne, som kunne give os svar, men samtidig også kunne stille flere spørgsmål vi skulle tage stilling til, bl.a. 26 eller 29 tommer, hvilket terræn skulle vi køre i o.s.v. Dette medførte umiddelbart flere spørgsmål end da vi tog derned, men efter at have gennemgået materialet vi havde med hjem, er vi nået til følgende konklusion.
26” er bedst i tærren, 29” er bedst på lige vej og høj hastighed. Vi får bedre komponenter på cyklen ved at vælge en 26” (samme prisleje). Cykler er billigere i Tyskland, men ikke meget, det svare til moms forskellen på 19% kontra 25%.
Der var særlig en cykel der var interresant, og dette nok forbi det er en 2012 model, som han har 9 stk. tilbage af og som han gerne vil af med. Jeg har ved gennemgang af muligheder herhjemme ikke kunnet finde nogen der ligger så højt i kvaliteten af monteret komponenter, og finder denne værende et godt køb, og Lasse har besluttet sig for køb af denne.
I nedenstående skema har jeg gennemgået nogle cykler i den prisklasse vi går efter, og for at læse skemaet skal vi lige ind på rækkefølgen i Shimano’s MTB garniture. Som vi kender det fra vores Racer (Sora – Tiagra – 105 – Ultegra – Dura Ace), så ser MTB serien således ud: Altus – Acera – Alivio – Deore – SLX – Deore XT – XTR

Skema
Vi har mange I klubben der kører med Sora geargruppe uden problemer, og jeg tror heller ikke at de billigere MTB grupper vil give os nogle problemer, det er som regel vægten der er forskellen. Jeg har været i Kerteminde og se på Trek 4300, og er sikker på den kan køre hele vinteren igennem uden problemer, alt i alt en fornuftig cykel med ensartet komponentvalg på hele cyklen. Men samtidig kan jeg se at man på Focus’en får dyre gear komponenter for færre penge, og efter at have læst om forgaflerne, mener jeg også den der sidder på focus er bedre. Kranksæt FC-M361 er den gamle firkantet type med massiv aksel, og FC-M522 er den runde og hule aksel vi kender fra racercykler for år tilbage (Octalink ). Dette gør at jeg personligt helt klart ville vælge Focus Fat boy 2012. Prisen er 559,- euro og dermed 4200,- kr  –  ikke 4400,- som der står i skemaet.

Hvis det var noget for dig, så tag kontakt til Lasse for fælleskøb, vi skal selv køre ned og hente dem, da det er en almindelig cykelhandler.

 

Niels

 Fatboy video  http://www.youtube.com/watch?v=1vZw1RcwOkY

 

Fat boy 1

 

2012-focus-fat-boy-hardtail-cross-country-mountain-bike

Print Friendly, PDF & Email