Nyt motionsløb

Scanlines debuterede i august sidste år som motionscykelløbssponsor, da man valgte at binde Danmarks og Tysklands hovedstæder sammen og ved hjælp af færgeruten Gedser-Rostock hjalp de deltagende ryttere fra de tyske og til de danske landeveje.

Løbet har nu givet Scanlines yderligeres blod på tanden – eller måske snarere olie på kæden – og i 2013 gentager man ikke blot Berlin-København, men udfordrer motionsfolket allerede i foråret med løbet Hamborg-København, der køres for første gang den 26. maj, dækker en distance på 330 km og benytter færgeoverfarten Rødby-Puttgarden til at give benene et 45 minutters hvil, mens man fragtes over Østersøen.
Koncepterne for de to løb ligner altså hinanden, og hvor Berlin-København sidste efterår startede ved Mercedes Welt i centrum af Berlin, så kappes snoren til den første udgave af Hamborg-København foran BMW i Hamborg.

 

Og at Scandlines er med til at lancere et endnu cykelløb mellem en tysk storby og Danmarks hovedstad er bestemt ingen tilfældighed, forklarer Product Manager hos Scandlines, Brian L. Hansen. Danskerne skal opleve, at Hamborg ikke alene er en seværdig by, men også en der ligger tæt på.
Venskabsbyer

”Udover at være venskabsby med København er Hamborg en feriedestination med en mærkbar stigende popularitet hos danskerne – i 2012 alene steg antallet af danskere, der tog til Hamborg, med 32,4 procent. Rigtigt mange danskere har altså fået øjnene op for, at der ikke langt hjemmefra ligger nogle fantastiske oplevelser og venter,” udtaler han.
Som det er tilfældet med Berlin-København, handler det om at demonstrere, at strækningen mellem Hamborg og København rent faktisk kan køres i løbet af én dag på cykel. Og samtidig har man naturligvis hos Scanlines taget notits af, at cyklerne i stigende grad tages med på ferien.

 

Løbsarrangør af begge de to løb, Jimmy Trolle fra Cycling Culture, siger om iværksættelsen af det nye løb, at der i hans øjne ”mangler et langt og nyskabende forårscykelløb i Danmark.”

”Vi har mange gode af den kortere slags, men vi mangler et med mange kilometer, der for alvor kan udfordre benmusklerne hos danske cykelentusiaster.”

Hamborg-København køres den 26. maj og andenudgaven af Berlin-København godt tre måneder senere, den 25. august, hvormed det 430 km lange løb stille og rolig er tager form som en nyere tradition i dansk cykelsport.

 

Læs mere om løbet på www.cyclingtour.dk og læs også Feltet.dks reportage fra førsteudgaven af Berlin-Copenhagen.

Print Friendly, PDF & Email